Nastaveni serveru

The Competition Soaring Simulator

Moderátoři: Roman, Dandys, CaesarD, bumper

Odpovědět
Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 467
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Nastaveni serveru

Příspěvek od bumper » ned led 17, 2010 12:31 pm

Davam to sem zvlast, pokud budete nekdo spoustet server, je to sice absolutne jednoduche, takze ten navod je tak trochu jako pro opice, ale clovek nikdy nevi :)
Takze zakladni predpoklad je kvalitni a stabilni pripojeni k internetu (idealni rychla kabelovka) + verejna IPadresa.

Server se spousti souborem z hlavniho adresare Condora - CondorDedicated.exe

Po spusteni kliknete pravym tlacitkem do prostoru Flightplan list, otevre se menu a v nem kliknete na Add Flightplan.

Obrázek

Po kliknuti se vam otevrou adresare, tam si vyberte kde mate ulozen FP ktery se poleti ( standartne je dobry si to ukladat do ...Condor/FlightsPlans/User )

Obrázek

Kliknete na Open a FP se prida. Ted je treba nastavit parametry, takze nahore v menu kliknout na Edit - Server options.

Obrázek

Nastaveni pro nase polety je nasledujici, neni treba popisovat, vse nastavte tak, jak je na obrazku. Kliknete na OK a server je pripraven ke spusteni, to provedete kliknutim na START vpravo dole. Nezapomente, ze od startu uz se pocita join time, tedy pokud se zacina ve 20:00, je treba to spustit presne, od tohoto kliknuti je 10 minut na pripojeni zavodniku.

Obrázek

Server nam bezi a ted uz se zadavaji pouze prikazy serveru, jsou popsane v manualu Condora a zadavaji se do spodniho radku.

Obrázek

Ty zakladni jsou:
.start - spusti vlecne ( tento prikaz musite zadat, jinak se nikam nepoleti ) :)

.stopjoin - timto prikazem muzete zrusit join time, pripadne naopak prodlouzit ( pokud chce zrovna letet treba Roman a instaluje 3 minuty pred koncem jointime scenerku ) :muhehe: :roll:

.kick - timto prikazem muzete nekoho ze serveru vykopnout ( napisete treba .kick BUM ) a ja letim ven...

To pro uplny zaklad a uspesne spusteni serveru snad staci, na tento zaklad existuje jeste nadstavba programkem DSHelper, ale ten pro to nase volne poletovani neni prilis nutny resp. neni potreba vubec :)
Obrázek

Uživatelský avatar
Ados
Příspěvky: 490
Registrován: úte led 20, 2009 12:39 am
Bydliště: Brno

Re: Nastaveni serveru

Příspěvek od Ados » ned led 17, 2010 1:47 pm

Tak kabelovej net nemám, takže cca jednou do týdne se najde den kdy to furt padá. Pokud by se tady nenašel nikdo jinej (jakože asi najde) tak bych to vzal. Myslel sem že je to složitější.

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 467
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni serveru

Příspěvek od bumper » pon led 18, 2010 9:03 pm

Ados píše:Tak kabelovej net nemám, takže cca jednou do týdne se najde den kdy to furt padá. Pokud by se tady nenašel nikdo jinej (jakože asi najde) tak bych to vzal. Myslel sem že je to složitější.
Tak koukam, ze zajemcu je fakt hromada :roll: , no tak budu verit, ze nikdo nemate pevnou ip a kvalitni net... :? Adosu, pokud mas to pripojeni jak pises, tak to je na pytel, ale i tak diky za ochotu.

Uživatelský avatar
Špony
Příspěvky: 324
Registrován: úte říj 17, 2006 10:07 pm
Bydliště: LKTB práh rwy 27

Re: Nastaveni serveru

Příspěvek od Špony » úte led 19, 2010 2:15 pm

bumper píše:Tak koukam, ze zajemcu je fakt hromada :roll: , no tak budu verit, ze nikdo nemate pevnou ip a kvalitni net... :? Adosu, pokud mas to pripojeni jak pises, tak to je na pytel, ale i tak diky za ochotu.
No ja mam zase rychlej net, ale s tou IP je to na pytel... :-(
Falkon: Nejde to nejak hacknout?
Průsery se stávají z okamžitých nápadů.

Uživatelský avatar
Ados
Příspěvky: 490
Registrován: úte led 20, 2009 12:39 am
Bydliště: Brno

Re: Nastaveni serveru

Příspěvek od Ados » úte led 19, 2010 8:12 pm

No IP se dá nastavit na veřejnou ne?

Uživatelský avatar
d.aemon
Příspěvky: 253
Registrován: úte dub 19, 2005 6:29 am
Bydliště: Lomnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni serveru

Příspěvek od d.aemon » stř led 20, 2010 10:17 am

Ados píše:No IP se dá nastavit na veřejnou ne?
To záleží na providerovi. Ale většinou to není problém. Někdo to ale z bezpečnostních důvodů přímo odmítá.
Obrázek
L-13, L-23, VT-116 (1 pole)... do brusů daleko, ale pracuju na tom =o)

Odpovědět