Hardware

A Century of Flight

Moderátoři: Roman, Dandys, bumper

Odpovědět
MartinM
Příspěvky: 177
Registrován: pon srp 01, 2005 6:37 pm
Bydliště: Rousínov
Kontaktovat uživatele:

Hardware

Příspěvek od MartinM » sob led 06, 2007 8:42 pm

kua prvni problem...musim prikoupit ramku, 512MB je na online litani zalostne malo....dalsi vec, nejdriv musim prostudovat manual k FS :)...a za dalsi naucit se navigaci pro motorovy litani :)...jsem si precetl na IVAO clanek ukazka IFR letu a bylo mi z toho prenastavovani DME a VORu trosku mdlo :)
Chci lítat víc, výš a líp!

Uživatelský avatar
alfonz
Příspěvky: 53
Registrován: pon zář 19, 2005 10:22 am
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfonz » pon led 08, 2007 11:45 am

kua prvni problem...musim prikoupit ramku, 512MB je na online litani zalostne malo....dalsi vec, nejdriv musim prostudovat manual k FS Smile...a za dalsi naucit se navigaci pro motorovy litani Smile...jsem si precetl na IVAO clanek ukazka IFR letu a bylo mi z toho prenastavovani DME a VORu trosku mdlo Smile
No ja litam na 512ramkach a v poho. Online neni o ramkach, ale o pripojeni. Dostacuje 512ka. DME a VOR te klidne naucim neni to tak tezke. Nejlehci je se na naucit zalitnout radial a pak to pochopis. Jinak na manual k FSce se vy.....r je to k nicemu. Stahni si nejaky ero ktery znas treba Z142 a s tim se naucis litat. Je to porad to stejne instruktory nenavidene kvedlani kniplem :razz:
My letci máme ocelové ptáky, přidej se k nám, budeš jej mít taky!

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bumper » pon led 08, 2007 1:34 pm

alfonz píše:No ja litam na 512ramkach a v poho. Online neni o ramkach, ale o pripojeni. Dostacuje 512ka
Mno ono pokud chce mit FS trosku " peknou a zaroven litatelnou ", tak je 512MB RAM opravdu malo, rozhodne se vyplati 1GB RAM.

Uživatelský avatar
Spock [lone wolf]
Příspěvky: 41
Registrován: úte zář 19, 2006 6:41 am
Bydliště: Brno Medlánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spock [lone wolf] » pon led 08, 2007 4:06 pm

Nevím, mně i ta 1GB a Turion MT-32 s Radeonem X700 přijde i tak málo...
Rozhodně tedy v tom, že si tam nemůžu dát dtaily jaké bych nejradši chtěl :)
Nicméně na vyšší střední už to běhá většinou naprosto bez problémů a sekání.

Mimochodem, jaký joystick kdo používáte? Koukal jsem i po nějakých pedálech, ale ty ceny mě moc netěší...
Fotografie, příroda, fotografie, příroda... na lítání moc času není a nevím jestli bude.

Uživatelský avatar
CaesarD
Příspěvky: 193
Registrován: pát pro 02, 2005 2:48 pm
Bydliště: LA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CaesarD » pon led 08, 2007 4:45 pm

Spock [lone wolf] píše:Mimochodem, jaký joystick kdo používáte? Koukal jsem i po nějakých pedálech, ale ty ceny mě moc netěší...
No, ja litam na specialnim joysticku:), ktery mi drzi pohromade pomoci samoreznych sroubku :muhehe: (joy stari cca 8let, takze zadny mladicek, ale bohate staci) a ty pedaly jsem vyresil tak, ze jsem si je proste udelal(bez nich to vazne neni ono).Zadna zaludnost na nich neni, jen troska prace a cenove vychazi max. na 100,-...

Uživatelský avatar
Spock [lone wolf]
Příspěvky: 41
Registrován: úte zář 19, 2006 6:41 am
Bydliště: Brno Medlánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spock [lone wolf] » pon led 08, 2007 5:54 pm

No... asi si je nakonec taky vyrobím...
Bez nich to není ono... to mi povídej, na joyi na kterém jsem doteď létal jsem směrovku ovládal posuvným kolečkem, které nebylo zrovna přesné a hlavně se nevracelo do základní polohy, takže odhadnout kdy je směrovka rovně byla vždycky "hrozná sranda"...
Obzvlášť k popukání to bylo při příblížení na přistání a samotném přistání, kdy mi to obvykle táhlo na jednu stranu, tak jsem kontroval na druhou, jenže to bylo zase moc... to mávání s letadlem muselo vypadat opravdu zábavně, místy to vyústilo až k nestrefení se úplně optimálně na runway :)
Ale nakonec jsem s tím odlétal všechny ty FSX mise co tam jsou... ale zvlášť u vrtulníkových párkrát málem joystick málem putoval ven zavřeným oknem... takže jsem ho přenechal bráchovi a teď sháním nějaký jiný, lepší...
Fotografie, příroda, fotografie, příroda... na lítání moc času není a nevím jestli bude.

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 465
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bumper » pon led 08, 2007 6:35 pm

Spock [lone wolf] píše:Nevím, mně i ta 1GB a Turion MT-32 s Radeonem X700 přijde i tak málo...
Rozhodně tedy v tom, že si tam nemůžu dát dtaily jaké bych nejradši chtěl :)
Nicméně na vyšší střední už to běhá většinou naprosto bez problémů a sekání.

Mimochodem, jaký joystick kdo používáte? Koukal jsem i po nějakých pedálech, ale ty ceny mě moc netěší...
S tou pameti je taky treba uvest, jakej sim litas, protoze v pripade FSX je optimum tak 4GB a pocitac od NASA, aby se to trosku hejbalo v nejlepsim nastaveni :muhehe: :muhehe: Pro FS9 ( FS 2004 ) staci tech 1GB RAMky v pohode. Navic v FSX nefunguje korektne ani jedna ze scenerii pro FS9 co jsem delal, tj. zrovna na Medlanky muzes zapomenout :( Nejlepsi joystick na litani je MS SideWinder Precision 2 at uz bez FF, nebo s FF, bohuzel uz se nevyrabi :( Z tech co se daji momentalne poridit jsou asi nejlepsi joysticky od firmy Saitek, treba s otocnou rukojeti na ovladani smerovky, ovsem pedaly jsou pedaly ... Saitek dela i pedaly, ale cena je kolem 3900 Kc, coz je asi pro vetsinu lidi porad dost penez :?

Uživatelský avatar
Špony
Příspěvky: 324
Registrován: úte říj 17, 2006 10:07 pm
Bydliště: LKTB práh rwy 27

Příspěvek od Špony » pon led 08, 2007 7:08 pm

jak jsi udělal ty pedály? Přemýšlel jsem, že bych využil pedály od volantu. Problém je v tom, že jsou ještě na ten starej gameport a ten už na mým komplu není. jde to něják řešit?

Uživatelský avatar
CaesarD
Příspěvky: 193
Registrován: pát pro 02, 2005 2:48 pm
Bydliště: LA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CaesarD » pon led 08, 2007 7:15 pm

nomis píše:jak jsi udělal ty pedály? Přemýšlel jsem, že bych využil pedály od volantu. Problém je v tom, že jsou ještě na ten starej gameport a ten už na mým komplu není. jde to něják řešit?
Jo, jdeto resit, bud si koupis redukci gameport->USB ktera stoji neco pres 500,-, nebo si nekde sezenes starou zvukovku a vrazis to do ni:), coz je pomerne levnejsi varianta...jen takova mensi vada na krase u aut.pedalu, ze ti nebudou chodit synchrone a budou slapaci, coz mi nevyhovuje:)

Uživatelský avatar
Špony
Příspěvky: 324
Registrován: úte říj 17, 2006 10:07 pm
Bydliště: LKTB práh rwy 27

Příspěvek od Špony » pon led 08, 2007 7:34 pm

to bych si samozřejmě upravil

MartinM
Příspěvky: 177
Registrován: pon srp 01, 2005 6:37 pm
Bydliště: Rousínov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinM » úte led 09, 2007 11:09 am

No ja litam s nejakym vibratorem od Logitechu, wing force 3D tusim...ale pedaly bych rad taky...ty automobilovy jsou na litani fakt nepouzitelny...v praci mame berany i s pedaly, ale dom si to bohuzel pujcovat nemuzem...ale litani s tim je o necem uplne jinym...
Chci lítat víc, výš a líp!

Odpovědět