Hardware

The Competition Soaring Simulator

Moderátoři: Roman, Dandys, CaesarD, bumper

aviator
Příspěvky: 17
Registrován: pon črc 09, 2007 5:11 pm
Kontaktovat uživatele:

Hardware

Příspěvek od aviator » ned lis 08, 2009 6:47 pm

Kde se dají sehnat pedály na Condora? Zatim jsem je nikde nesehnal,pouze spojený (kabelem) s volantem bez kterýho nefungujou a navíc na gameport. Mám "novej" kompl kde gameport není, tak bych potřeboval USB.

Uživatelský avatar
Ados
Příspěvky: 489
Registrován: úte led 20, 2009 12:39 am
Bydliště: Brno

Re: Medlánky - Flight simulátor - Condor

Příspěvek od Ados » ned lis 08, 2009 7:02 pm

Jeden příklad z mnoha: http://www.aviationmegastore.com/?actio ... &art=63006

Můžu jen doporučit. Už je mám aspoň dva roky a chodí bez problému, a to sem je myslim ani jednou nějak víc nečistil.
Naposledy upravil(a) Ados dne ned lis 08, 2009 11:06 pm, celkem upraveno 1 x.

falkon
Příspěvky: 249
Registrován: úte dub 01, 2008 10:16 pm

Re: Medlánky - Flight simulátor - Condor

Příspěvek od falkon » ned lis 08, 2009 10:31 pm

aviator píše:Kde se dají sehnat pedály na Condora? Zatim jsem je nikde nesehnal,pouze spojený (kabelem) s volantem bez kterýho nefungujou a navíc na gameport. Mám "novej" kompl kde gameport není, tak bych potřeboval USB.
Skus si precitat tieto vlakna (mozno v nich najdes nejake uzitocne informacie):
- http://www.condorsoaring.sk/phpBB2/view ... sc&start=0
- http://www.condorsoaring.sk/phpBB2/view ... ght=pedaly
- http://www.condorsoaring.sk/phpBB2/view ... ght=pedaly

Na trhu (pokial viem) su asi len 3 'rozumne' produkty - Saitek Pro Flight Rudder Pedals, CH Pro Pedals a Logitech Flight System G940 (ale tento obsahuje aj joy a plynovku). Alebo si potom skusit nejake postavit sam... :)
Epitaf pro piloty malých sportovních letadel

Budiž Ti země
ultralehká...

(Karel Plíhal)

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 464
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Re: Medlánky - Flight simulátor - Condor

Příspěvek od bumper » ned lis 08, 2009 11:45 pm

aviator píše:Kde se dají sehnat pedály na Condora? Zatim jsem je nikde nesehnal,pouze spojený (kabelem) s volantem bez kterýho nefungujou a navíc na gameport. Mám "novej" kompl kde gameport není, tak bych potřeboval USB.
Pokud nechces moc utracet a pritom chces kvalitni pedaly, tak jedina rozumna volba je Saitek http://www.alza.cz/ovladac-pro-letecke- ... d67555.htm :wink: ja teda v pohode poletuju i bez pedalu s otocnou rukojeti na joyu, ale ja mam tu " vyhodu ", ze pak na jare nesedam v realu do blanasa a nemam nutkani ukroutit tomu knipl :muhehe:
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 464
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Re: Medlánky - Flight simulátor - Condor

Příspěvek od bumper » stř bře 30, 2011 12:46 pm

Kontaktoval mě jeden prodejce ohledně zajímavého výrobku pro uživatele Condora. Pokud by to někoho zajímalo, tak se mrkněte na jeho shop, jedná se o kabel pro připojení simulátoru Condor k PNA navigaci přes USB. Konec hlášení :)
http://www.glidertools.cz/products/cond ... le-pro-pna
Obrázek Obrázek

mmahut
Příspěvky: 2
Registrován: ned zář 15, 2013 6:32 pm

Re: Hardware

Příspěvek od mmahut » čtv zář 19, 2013 9:52 pm

A aky joystick je nalepsi?

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 464
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Re: Hardware

Příspěvek od bumper » sob zář 21, 2013 3:24 pm

mmahut píše:A aky joystick je nalepsi?
Nejlepší joystick je Microsoft Sidewinder 2, ten už ale bohužel seženeš jen někde v bazaru. Z nových bych asi vzal něco od Saiteku. Třeba tenhle http://www.alza.cz/saitek-aviator-pro-p ... 109580.htm
Osobní zkušenost s ním ale nemám.
Obrázek Obrázek

riccardosl
Příspěvky: 4
Registrován: pon črc 01, 2013 9:42 am

Re: Hardware

Příspěvek od riccardosl » pát čer 13, 2014 4:46 pm

Hi !
is someone using Freetrack for head tracking in Condor?

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 464
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Re: Hardware

Příspěvek od bumper » sob čer 14, 2014 5:03 pm

I never used the Freetrack. Some discussion of the Freetrack for Condor you can find here.
http://forum.condorsoaring.com/viewtopic.php?t=6979
http://forum.condorworld.cz/viewtopic.php?f=6&t=362
Obrázek Obrázek

rpav
Příspěvky: 83
Registrován: pát dub 20, 2012 4:43 am

Pedály pro Condora - update 2014

Příspěvek od rpav » pon říj 06, 2014 7:23 am

Poraďte totálnímu začátečníkovi první pedály pro Condora. I na konci roku 2014 je stále Saitek Pro Flight Rudder Pedal dobrá volba? Nebo je už něco "lepšího"?

Díky,
RP

falkon píše: Na trhu (pokial viem) su asi len 3 'rozumne' produkty - Saitek Pro Flight Rudder Pedals, CH Pro Pedals a Logitech Flight System G940 (ale tento obsahuje aj joy a plynovku). Alebo si potom skusit nejake postavit sam... :)

Uživatelský avatar
bumper
Příspěvky: 464
Registrován: úte dub 26, 2005 3:43 pm
Bydliště: Brno-Komín
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedály pro Condora - update 2014

Příspěvek od bumper » pon říj 06, 2014 4:02 pm

Ten Saitek je pořád finančně nejdostupnější řešení. Kvalitu těch pedálů posoudit nemůžu, protože je nemám, ale myslím, že za ty peníze je to pořád dobrá koupě.
Ještě mě napadla jedna možnost a to pedály "domácí" výroby od Happyho. Je to vyloženě kusová výroba, ale údajně jsou ty pedály velice kvalitní a rozhodně kvalitnější, než celoplastový Saitek. Mrkni se sem na odkaz.

http://www.flightsim.cz/forum_prispevek ... 20&style=2

Obrázek

Když tak zkus toho maníka kontaktovat a optat se ho, jestli má nějaký momentálně vyrobený, nebo do kdy a za kolik by byl ochoten pedály udělat. Ten odkaz už je myslím skoro dva roky starý a on od té doby těch pedálů už udělal celkem dost a vychytal na tom za tu dobu nějaké mouchy co to mělo. Taky nevím, jestli se třeba nezměnila cena. No myslím, že za optání nic nedáš.
Obrázek Obrázek

rpav
Příspěvky: 83
Registrován: pát dub 20, 2012 4:43 am

Re: Pedály pro Condora - update 2014

Příspěvek od rpav » stř říj 08, 2014 4:29 am

bumper píše:Když tak zkus toho maníka kontaktovat a optat se ho, jestli má nějaký momentálně vyrobený...
Týýýý jo! Díky za tip. Už jsem si u něj jedny pedály objednal, slíbil mi dodávku na konci listopadu, tak třeba budou pod stromek.

Uživatelský avatar
Špony
Příspěvky: 324
Registrován: úte říj 17, 2006 10:07 pm
Bydliště: LKTB práh rwy 27

Re: Pedály pro Condora - update 2014

Příspěvek od Špony » ned říj 12, 2014 8:43 am

rpav píše:
bumper píše:Když tak zkus toho maníka kontaktovat a optat se ho, jestli má nějaký momentálně vyrobený...
Týýýý jo! Díky za tip. Už jsem si u něj jedny pedály objednal, slíbil mi dodávku na konci listopadu, tak třeba budou pod stromek.
Na kolik to vyjde nakonec?
Průsery se stávají z okamžitých nápadů.

rpav
Příspěvky: 83
Registrován: pát dub 20, 2012 4:43 am

Re: Pedály pro Condora - update 2014

Příspěvek od rpav » pon říj 13, 2014 10:44 am

Špony píše: Na kolik to vyjde nakonec?
Pedály 3.100 Kč + 120 Kč doprava.

rpav
Příspěvky: 83
Registrován: pát dub 20, 2012 4:43 am

Re: Pedály pro Condora - update 2014

Příspěvek od rpav » čtv led 01, 2015 11:36 am

bumper píše: Ještě mě napadla jedna možnost a to pedály "domácí" výroby od Happyho. Je to vyloženě kusová výroba, ale údajně jsou ty pedály velice kvalitní a rozhodně kvalitnější, než celoplastový Saitek.
Tak jak jsem psal: pedály dorazily, Ježíšek mi je nadělil a jelikož venku nasněžilo, snažil jsem se je oživit.
Ale Condor pedály vůbec nevidí!

Ale popořádku:
Mám windows 7 Ultimate, 64 bitový. Condor 1.1.5 (včera koupenej). Pedály jsou ve Windows vidět jako standardní "USB HID vstupní zařízení". Žádný drivery k tomu nejsou, používají se ty, co jsou defaultně ve Windows. Ale v Condorovi ty pedály nejsou nastavit. Myslím, že je to problém Condora a že stejný problém řeší i jiní uživatelé, třeba tady:

http://forum.condorsoaring.com/viewtopi ... 2&p=145911

Nevíte prosím někdo, jak Condora přemluvit, aby se bavil i s defaultním USB HID zařízením?
Díky,
RP

Odpovědět